Kartallılar kitap fuarına yoğun katılım gösteriyor

Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kitap Fuarı’nın ikinci gününde vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
REKLAM ALANI-1

72 farklı söyleyişinin gerçekleşeceği ve 100’e yakın yayınevinin katıldığı ‘Kartal Kitap Fuarı’na, sadece Kartallar değil, İstanbul’un dört bir yanından gelen kitapseverler de yoğun ilgi gösterdi.

Bugünkü programda Prof. Dr. Necdet Neydim, Tarık Tufan, Fuat Sevimay, Gökçenur Ç, Gürkan Hacır, Barış Yarkadaş, Barış Doster, Şenol Çarık, Emrah Sefa Gürkan, Sibel Oral, Murat Özyaşar gibi yazar ve akademisyenler katıldı. Ayrıca söz yazarı ve şair Ahmet Selçuk İlhan’da sevenlerine kitaplarını imzaladı.

Kitap Fuarında Gürkan Hacır, Barış Yarkadaş, Barış Doster, Şenol Çarık’ın konuk olduğu söyleşiye vatandaşlar yoğun katılım gösterdiler. Söyleşide konuşan Gazeteci-Yazar Barış Yarkadaş yaptığı konuşmada; “Demokrasiye ve laikliğe her zaman sahip çıkan Kartallılar ile böylesi bir ortamda buluşmak benim açımdan gerçekten onur verici. Kartal meydanıyla, içinde barındırdığı dinamiklerle İstanbul’da bir hava deliği olma, insana umut verme açısından büyük bir önem taşıyor. Onun için bugün laikliği konuşurken, Kartal’da olmanın anlamı benim açımdan çok ayrıdır. Kartala ne zaman gelsem buranın havasının, laiklikle, demokrasiyle, Cumhuriyetin temel değerleriyle tam anlamıyla uyuştuğunu ve tam anlamıyla bütünleştiğini görüyoruz” dedi.

Yarkadaş’ın ardından söz alan Prof. Dr. Barış Doster ise; “Son 20 yılda laikliğin iç siyasette olduğu kadar dış siyasette de önemli bir unsur olduğunu öğrendik. Komşularımıza karşı mezhep dayatmamak gerektiğini öğrendik. Komşularımızla diplomasi masasında müzakere ederken kimsenin etnik kimliğine, kimsenin mezhebine, inancına bakmamak gerektiğini öğrendik” dedi.

Son olarak söz alan Gazeteci-Yazar Gürkan Hacır’da yaptığı konuşmada; “Biz bir dergi çıkartarak çılgınlık yaptık. Kemalyeri dergisi. Önümüzdeki sayısının konusu olan Cumhuriyeti işlemek için kimi araştırmalar yapıyorsunuz. Şu bildiğiniz bilginin biraz daha derinine indim. Dünyada 57 İslam ülkesi var. Bizde İslam ülkelerinden birisiyiz. Ayrıca Doğal kaynaklar bakımından petrol, doğalgaz ve başka birçok yeraltı kaynakları da bu 57 İslam ülkesinde. Ama gelişmişlik ve ekonomik düzey olarak en altta 56 sırada. Burada bir ülke farklılaşıyor. Hem gelişmişlik hem de ekonomik gelişmişlik açısından Türkiye bu listeden ayrılıyor. Bunun nedeni ise bizim Mustafa kemal Atatürk’ümüz vardı bizim sımsıkı sarıldığımız bir laiklik ilkemiz vardı” dedi.

Konuşmaların ardından yazar ve katılımcılara teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel; “Bizde bir çılgınlık yaptık. KE Dergisi’ni çıkartıyoruz. Edebiyata, sanata, yazara yayınevine sahip çıkmak hiçte kolay değil. Bunun için çılgınlık yapmak gerekiyor” dedi.

Yüksel konuşmasının ardından, katılımcılara ödüllerini vermek için, dinleyiciler arasında yer alan Erzincan Altınbaşak İlçesi Belediye Başkanı Haydar Polat, Kartal Belediye Meclis Başkan Vekili Özlem Bulut, Yazar-Şair Ahmet Selçuk İlhan’ı sahneye davet etti. Plaket takdiminin sonra söyleşiye katılan yazarlar yayınevi önünde okurlarına kitaplarını imzaladılar.

Ayrıca, Haber Kartal’a açıklamalarda bulunan Barış Yarkadaş, Barış Doster ve Ahmet Selçuk İlhan, uzun zamandır yaşanan salgından dolayı bu tür ortamları çok özlediklerini vurguladılar. Kartalın İstanbullular için bir hava deliği olduğunu vurgulayarak, böylesi bur ortamda okurlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirttiler.

REKLAM ALANI-2

Yorumlar kapalı.